maandag, 13. maart 2017 - 10:22 Update: 13-03-2017 10:24

Ramkraak op sieradenzaak in Tilburgs winkelcentrum

Ramkraak op sieradenzaak in Tilburgs winkelcentrum
Foto: Archief BON ter Illustratie
Tilburg

Afgelopen nacht is omstreeks 03.15 uur met een gestolen bestelauto een ramkraak gepleegd op een sieradenzaak in het winkelcentrum aan de Westermarkt in Tilburg.

De politie heeft met diverse eenheden nog tevergeefs naar de daders gezocht. Zij lieten het gestolen voertuig ter plaatse achter, twee van hen zijn op een scooter gevlucht. Er zijn sieraden buit gemaakt. Er is bij de inbraak veel schade aangericht.

De dieven reden met een gestolen bestelbus dwars door een hek het winkelcentrum binnen. Hierna reed de bus door de passage heen en ramde vervolgens de sieradenwinkel. Daar hebben de daders hun slag geslagen . De bestelbus reed achteruit door de passage en ramde daar opnieuw een poort en maakte daarmee de weg vrij voor twee dieven op een zwartkleurige scooter. Een getuige zag dat zij uiteindelijk  wegreden in de richting van de Wandeboslaan. Het gestolen voertuig werd ter plaatse achtergelaten. Vermoedelijk is er nog een derde verdachte bij de ramkraak betrokken, hij zou tijdens de kraak bij die bestelauto gebleven zijn.