vrijdag, 31. maart 2017 - 8:09 Update: 31-03-2017 20:54

Bewoners aangehouden na fatale overval Arnhem

Vermoedelijke woningovervaller doodgereden door slachtoffers met 'gestolen' bus
Foto: fbf
Arnhem

De politie maakte vrijdagmiddag bekend dat de twee bewoners zijn aangehouden in het onderzoek na de gewapende overval op de Limburgsingel in Arnhem. De vermoedelijke dader is hierbij om het leven gekomen.

Rond half tien kreeg de politie een melding dat er een woningoverval zou hebben plaatsgevonden op de Limburgsingel. Toen agenten daar aankwamen, troffen zij voor de woning een dode man aan. De identiteit van de man is op dit moment nog onbekend. De politie onderzoekt wat er zich precies heeft afgespeeld die avond. 

Overvaller overleden

Volgens de Gelderlander zou de overvaller zijn overleden nadat de eigenaar van de woning met een busje op de overvaller was ingereden. Ten tijde van de overval werden pizza's bezorgd. Toen de bezorger wilde aanbellen, kwamen er plots mensen uit het huis rennen. De bezorger hoorde schoten en sloeg uit angst op de vlucht. De slachtoffers van de overval zijn vervolgens met het busje van de bezorgservice achter de overvaller aan gegaan. De overvaller zou op het busje meerdere malen hebben geschoten en ook hebben geraakt. De bestuurder reed hem echter aan en vermoedelijk is de overvaller daardoor om het leven gekomen.

Bewoners aangehouden

De politie kan bevestigen dat de twee bewoners van de woning, een 32-jarige vrouw en een 34-jarige man. zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de onbekende man. De twee zullen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij het incident.

Rolex op Marktplaats

Volgens de Telegraaf zou mogelijk een advertentie op Marktplaats aanleiding zijn geweest voor de overval. De eigenaar van de woning had een Rolex van 30.000 euro te koop hebben staan op de verkoopsite. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: