dinsdag, 16. mei 2017 - 18:50 Update: 17-05-2017 13:32

Baby van tien maanden komt op wegdek terecht bij ernstig ongeval A58

Baby komt bij ongeval A58 op wegdek terecht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Ulvenhout

Op de A58 bij Ulvenhout is dinsdagmiddag een baby van 10 maanden oud bij een eenzijdig ongeval uit de auto geslingerd en op het wegdek terechtgekomen. 'Een achteropkomende vrachtwagenchauffeur bedacht zich geen moment en beschermde de gewonde baby door met zijn vrachtwagen het achteropkomende verkeer te blokkeren', zo meldt de politie dinsdag.

Tegen de vangrail geklapt

Bij het bizarre ongeval raakte ook de moeder van het meisje gewond. Het ongeluk gebeurde rond 14.45 uur. Een personenauto,  met daarin de 29-jarige vrouw uit Tilburg en haar baby die werd bestuurd door een 18-jarige man eveneens uit Tilburg, klapte tegen de vangrail. Hierbij werd de 10 maanden oude baby uit de auto geslingerd en kwam op het wegdek terecht. 

Hulpverlening

Een vrachtwagenchauffeur bedacht zich geen moment en blokkeerde met zijn voertuig de rijstroken om het achteropkomende verkeer te blokkeren en de slachtoffers te beschermen. Enkele omstanders verleenden de eerste zorg aan de slachtoffers. Ook landde een traumahelikopter om medische zorg te verlenen. De slachtoffers werden met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Politieonderzoek

Het verkeer richting Tilburg werd omgeleid. Hierdoor ontstond op diverse snelwegen veel verkeershinder. De politie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Zo werd van de bestuurder een verklaring opgenomen. Ook werden getuigen gehoord en werd een forensisch sporenonderzoek ingesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):