zondag, 28. mei 2017 - 14:40 Update: 28-05-2017 14:41

Drie aanhoudingen Almelo bij vechtpartijen

Drie aanhoudingen Almelo bij vechtpartijen
Foto: Archief EHF
Almelo

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie aanhoudingen verricht na een melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Grotestraat. 'Ter plaatse waren er meerdere opstootjes en vechtpartijen op straat', zo meldt de politie zondag.

Meerdere groepen 

De politie riep meerdere eenheden uit de omgeving ter versterking in. Het was erg druk en de politie hield samen met beveiligingspersoneel meerdere groepen uit elkaar. Een aantal van de groepen probeerden steeds terug te komen naar het Amaliaplein. 

Wapenstok en surveillancehond

De politie sloot de toegangswegen rondom het plein af en vormde een linie en moest de wapenstok en een surveillancehond inzetten om de menigte in bedwang te krijgen. Ook verzocht de politie de horecagelegenheden aan het Amaliaplein om hun deuren te sluiten, in verband met de handhaving van de openbare orde, waaraan gehoor werd gegeven. 

Vervolgens dreef de politie de groepen uiteen. De politie verrichtte twee aanhoudingen voor belediging en een aanhouding voor niet voldoen aan bevel of vordering. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: