zaterdag, 10. juni 2017 - 15:13 Update: 10-06-2017 15:24

Tip leidt tot vondst vuurwapen en groot geldbedrag in vakantiewoning

Tip leidt tot vondst vuurwapen en groot geldbedrag in vakantiewoning
Foto: Archief EHF
Oosterhout

Na een tip heeft de politie vrijdagavond op een vakantiepark in Oosterhout in een vakantiewoning, een vuurwapen en een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. 'Vier mannen en een vrouw zijn aangehouden', zo laat de politie zaterdag weten.

Vuurwapen

De politie kreeg vrijdag aan het eind van de middag informatie dat personen die in een vakantiehuis op een park in Oosterhout verbleven, mogelijk in het bezit waren van een vuurwapen. Besloten werd om op grond van de Wet Wapens en Munitie een onderzoek in de woning in te stellen. Daarbij werd een pistool met een geluidsdemper aangetroffen. 

Geldbedrag

Ook lag er een aanzienlijk geldbedrag, vele duizenden euro’s, in het chalet. Dit geld is in beslag genomen. Er wordt door de recherche onderzocht of er sprake is van witwassen. 

Aanhoudingen

De volwassen personen die zich in het huisje bevonden of daar vandaan kwamen zijn aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Breda (36 en 43 jaar) een 34-jarige Dordrechtenaar, een 43-jarige man en een 25-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: