donderdag, 13. juli 2017 - 14:55

Grote hoeveelheden harddrugs aangetroffen in onderzoek naar online handel

Grote hoeveelheden harddrugs aangetroffen in onderzoek naar online handel
Foto: Politie
Tilburg

Het ondermijningsteam van de politie Zeeland-West-Brabant trof woensdag op verschillende locaties in Tilburg grote hoeveelheden harddrugs aan. Zij doet onderzoek naar de handel in harddrugs via het dark web. Twee Tilburgse broers werden eerder die ochtend aangehouden. Zij zitten nog vast voor verder onderzoek.

In totaal doorzocht het team die dag vier woningen, een berging en een bedrijfspand in de wijken Oud-Noord en West. Hierbij werd een grote hoeveelheid aan MDMA-kristallen, duizenden xtc-pillen, kilo’s cocaïne en hasj aangetroffen met een straatwaarde van minimaal 1,5 miljoen euro.

Digitale goederen

Gedurende het onderzoek wordt er nauw samengewerkt met de digitale recherche. Naast de grote hoeveelheden harddrugs, werden ook verschillende digitale goederen in beslag genomen. Deze digitale middelen, waaronder laptops, worden onderzocht op sporen. 

Bitcoins

Ook werd er beslag gelegd op een hoeveelheid bitcoins. Deze worden vaak gebruikt als betaalmiddel in het criminele circuit. Zo wordt het digitale ruilmiddel onder andere gebruikt voor de aankoop van verboden goederen, zoals drugs, wapens en identiteitsbewijzen, op ondergrondse verkoopsites.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: