woensdag, 19. juli 2017 - 17:17 Update: 19-07-2017 21:00

Hitte speelt veel Vierdaagselopers parte

Warme weer eist zijn tol tijdens warmste Vierdaagse-dag
Foto: Archief EHF
Nijmegen

Voor enkele tientallen wandelaars was het vandaag, woensdag 19 juli toch te warm en moesten zij noodgedwongen stoppen. De ambulancediensten hadden, zoals reeds werd verwacht, het vandaag het drukst tot nu toe.

Warmste dag

De weersvoorspellingen voor vandaag waarschuwden dan ook al voor de warmste dag van de Vierdaagse tot nu toe. 's Morgens vroeg rond 05.00 uur was er nog wel enkele uren wat koelte en stond er wat wind maar 's middags liep het kwik al snel richting de 30 tot 32 graden. De luchtvochtigheid ging ook omhoog en daarmee werd het meteen ook broeierig warm en benauwd. 

Geen extra maatregelen

De verwachte weersomstandigheden gaven echter geen aanleiding tot het nemen van extra maatregelen voor de organisatie die er reeds voor gezorgd had dat er voldoende ambulances beschikbaar waren. 

Drinkwater en zonbescherming

Daarnaast wees de organisatie nogmaals op de reeds eerder aan de wandelaars gegeven adviezen om goed voorbereid op pad te gaan en de drinkwaterflesjes bij de diverse tappunten bij te vullen. 'Zorg voor zonbescherming én zorg voor regenkleding. Lees de informatie over wat te doen bij onweer op de info- en routekaarten', aldus de organisatie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: