woensdag, 19. juli 2017 - 21:13 Update: 19-07-2017 21:27

Tweetal plaatst fakebericht over verijdelde bomaanslag Nijmegen op Twitter

Tweetal plaatst fakebericht over verijdelde bomaanslag Nijmegen op Twitter
Lent/Nijmegen

Woensdag heeft de politie twee jongens van 14 en 17 jaar uit Lent aangehouden die op Twitter een fakebericht hadden verspreid over een mislukte bomaanslag in Nijmegen. Dit meldt de politie woensdagavond.

'Mislukte bomaanslag station'

De twee hadden op Twitter een bericht geplaatst waarin ze aangaven dat er een mislukte bomaanslag zou hebben plaatsgevonden op het station in Nijmegen. Binnen enkele minuten na plaatsing van dit bericht, werd dit door de politie opgemerkt. Aangezien dit bericht absoluut niet klopt, maar wel tot mogelijke maatschappelijke onrust zou kunnen leiden, is er meteen actie ondernomen. 

Aangehouden

De twee zijn op grond daarvan direct thuis door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ook zijn er verschillende gegevensdragers in beslag genomen voor onderzoek. Het bericht is inmiddels verwijderd.

Duidelijk signaal

De politie neemt dit soort verstorende berichten zeer serieus. Met de aanhoudingen willen politie en justitie een duidelijk signaal afgeven dat het verspreiden van dit soort nepberichten tot grote maatschappelijke onrust kan leiden. Het tweetal wordt vandaag verhoord. Daarna wordt beslist wat er met de jongens gaat gebeuren.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: