donderdag, 24. augustus 2017 - 16:28 Update: 24-08-2017 16:30

Man draait door na bekeuring voor niet dragen autogordel

Man draait door na bekeuring voor niet dragen autogordel
Foto: Archief EHF
Etten-Leur

De politie heeft woensdag een 50-jarige automobilist uit Etten-Leur op de Bredaseweg aangehouden. 'Nadat de automobilist aan de kant gezet werd door de politie omdat hij geen gordel droeg draaide de man door', zo meldt de politie donderdag.

Stopteken

Toen de verdachte op woensdag 23 augustus een stopteken kreeg van een agent zette de man zijn auto aan de kant bij een bushalte. De man stapte uit en ging direct te keer tegen de diender. Die vroeg of de man weer in zijn auto wilde gaan zitten. 

Duw

De man overhandigde na enige discussie zijn rijbewijs en gaf de agent een duw. Toen de diender een bekeuring wilde uitschrijven begon de verdachte zich steeds agressiever te gedragen. Hij schold daarbij de agent uit voor: 'Grote, vuile, vieze typhuslijer'.

Aanhouding

Daarop besloot de agent de man aan te houden voor belediging. De verdachte liep vervolgens weg en er ontstond een worsteling in de auto van de man, daarbij moest de agent uiteindelijk pepperspray gebruiken. De man is afgevoerd naar het politiebureau en vast gezet voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: