donderdag, 22. maart 2018 - 21:11 Update: 22-03-2018 21:17

Verdachte schietincident Blerick blijft voorlopig vastzitten in Frankrijk

Verdachte schietincident Blerick blijft voorlopig vastzitten in Frankrijk
Foto: Archief FBF.nl
Blerick

De maandag aangehouden tweede verdachte van een dodelijk schietincident in Blerick van afgelopen november blijft voorlopig in hechtenis zitten in Frankrijk.

De man werd internationaal gezocht en bleek daarnaast bij controle ook verdovende middelen in zijn bagage te hebben.

Aanhouding verdachte

De 20-jarige verdachte uit Amsterdam landde maandag 19 maart met een vlucht vanuit Frans Guyana in de Franse hoofdstad. De verdachte staat internationaal gesignaleerd voor het incident in Blerick en liep bij een controle op de luchthaven Paris Orly International Airport tegen de lamp. Het onderzoeksteam van politie en justitie in Limburg werd door de Franse collega’s van de aanhouding op de hoogte gebracht.

Verdovende middelen

Bij onderzoek door de Franse autoriteiten werden in zijn bagage een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Het onderzoek naar de in beslag genomen verdovende middelen loopt nog, waardoor het nu niet direct mogelijk is om de verdachte over te dragen. Het Openbaar Ministerie Limburg en het onderzoeksteam zijn hierover in kennis gesteld door de Franse politie. In goed overleg en samenspraak blijft de prioriteit om te zorgen dat de verdachte zo spoedig mogelijk alsnog overkomt naar Nederland voor het onderzoek naar het dodelijk schietincident in Blerick op 1 november 2017.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: