woensdag, 18. april 2018 - 19:41 Update: 18-04-2018 19:41

Politie onderzoekt witwassen van mogelijk crimineel vermogen

Politie onderzoekt witwassen van mogelijk crimineel vermogen
Foto: archief
Blerick

De politie heeft woensdag enkele bedrijfspanden in Blerick en een woning in Tegelen doorzocht vanwege een lopend onderzoek naar witwassen. Daarbij is conservatoir beslag gelegd op twee bedrijfspanden en de woning. De doorzoekingen waren gericht op het in beslag nemen van financiële administratie en vermogen.

Het onderzoek richt zich op een 43-jarige man uit Tegelen. Hij is de verhuurder van de panden en kwam bij de politie in beeld vanwege zijn financiële situatie. De verdachte is woensdag niet aangehouden. De recherche doet verder onderzoek naar de aangetroffen administratie om meer te weten te komen over de herkomst van zijn panden en bezittingen. Daaruit moet blijken of deze met criminele activiteiten zijn gefinancierd.

Naast de in beslag genomen administratie en de drie panden zijn ook vier auto’s, sieraden en een geldbedrag in beslag genomen. Het onderzoek werd uitgevoerd door rechercheurs met financiële expertise. Zij richten zich onder meer op het afpakken van geld en goederen die door misdrijven zijn verkregen en het witwassen van geld. Het team werkt hierin samen met de Belastingdienst en de FIOD.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: