maandag, 17. december 2018 - 10:26 Update: 17-12-2018 10:31

Politie-inzet op middelbare scholen naar aanleiding van mogelijk dreigingsfilmpje

Politie-inzet op middelbare scholen naar aanleiding van mogelijk dreigingsfilmpje
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Culemborg

De politie heeft vanochtend vijf locaties van middelbare scholen in Culemborg bezocht.

Aanleiding hiervoor was een filmpje dat op Instagram was geplaatst waarin wapens te zien waren en waarin een mogelijke link met een school werd gelegd. Om geen enkel risico te nemen heeft de politie alle middelbare scholen bezocht. Vooralsnog is er geen reden om uit te gaan van een daadwerkelijke dreiging, maar de situatie wordt gemonitord en heeft de constante aandacht.

Zondag werd het filmpje door meerdere burgers onder de aandacht van de politie gebracht. Daarop is besloten maandag aanwezig te zijn bij de scholen om te onderzoeken of er sprake is van daadwerkelijke dreiging en om eventuele risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Na het eerste onderzoek vanochtend heeft de politie geen reden om aan te nemen dat er sprake is van een daadwerkelijke dreiging, maar de situatie wordt constant in de gaten gehouden. Hiervoor staat de politie nauw in contact met de scholengemeenschappen en is ze vanochtend tijdens pauzes aanwezig bij de verschillende locaties. De lessen gaan vandaag gewoon door.

Onderzoek naar makers filmpje

Terwijl agenten op de scholenlocaties aanwezig zijn en in de gaten houden of de situatie gelijk blijft, doen rechercheurs onderzoek naar de herkomst van het filmpje. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. De politie komt graag in contact met iedereen die meer weet over de herkomst of makers van het filmpje.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: