maandag, 14. januari 2019 - 15:02 Update: 14-01-2019 15:31

WFSR wordt nieuwe instituut voor voedselveiligheid

WFSR wordt nieuwe instituut voor voedselveiligheid
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Wageningen

Vanaf 1 juni 2019 vormen RIKILT Wageningen University & Research en het Laboratorium voor Voeder- en Voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een nieuw instituut voor de voedselveligheid. Dit meldt de NVWA maandag.

WFSR

De nieuwe organisatie draagt de naam Wageningen Food Safety Research (WFSR) en maakt onderdeel uit van Wageningen University & Research. Op 14 januari 2019 zijn de benodigde documenten in Wageningen ondertekend.

Unieke kennisinstelling

Door het samenvoegen van beide organisaties ontstaat een unieke kennisinstelling voor de voedsel- en voederveiligheid in Nederland. Het nieuwe instituut kan de laboratoriumondersteuning voor de NVWA en de rijksoverheid effectiever en kennisintensiever uitvoeren. Door deze samenvoeging wordt de kennis op het terrein van voedsel- en voederveiligheid en voedselfraude vergroot. 

Referentielaboratorium

Wageningen Food Safety Research is een steunpilaar bij incidenten en crises voor de NVWA, de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Volksgezondheid, Welzijn en Sport en speelt een rol bij milieu-incidenten en (voedsel)vergiftigingen. Daarnaast functioneert WFSR tevens als nationaal en Europees referentielaboratorium. Het nieuwe instituut kan haar activiteiten als internationaal gerenommeerd onderzoekscentrum verder uitbouwen door de bundeling van krachten.

Al nauwe samenwerking

Het RIKILT met 230 medewerkers en het Laboratorium voor Voeder- en Voedselveiligheid met 130 medewerkers zitten al geruime tijd in hetzelfde gebouw op de Wageningen Campus en werken al nauw samen.

Categorie:
Provincie: