maandag, 27. juli 2020 - 21:25 Update: 28-07-2020 10:17

Politie vraagt hulp bij zoeken naar ontsnapte tbs'er

tbs-ontsnapt
Foto: Politie
Rotterdam

De politie vraagt de hulp van het publiek nadat een tbs'er op 4 juli kans heeft gezien te ontsnappen nadat hij werd betrapt bij een woninginbraak in Zoutelande. 'De 61-jarige man heeft zich onttrokken aan zijn TBS met verpleging', zo laat de politie maandag weten.

Veroordeeld tot celstraf en TBS.

De man werd in 1998 tot 6 jaar gevangenisstraf en TBS veroordeeld voor meerdere geweldsdelicten. Hij zit op dit moment in de laatste fase van zijn TBS-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam. Op 4 juli is hij overlopen bij een woninginbraak in Zoutelande. Hij heeft kans gezien te ontsnappen. Sindsdien is een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNl, druk bezig de man op te sporen. 'Vastgesteld is dat hij op maandag 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam is geweest', meldt de politie. Het is onbekend waar hij momenteel verblijft. Daarom worden foto’s en zijn identiteit vrijgegeven.

Signalement

De man is 1.86 m. lang en heeft een normaal postuur. Opvallend is het spleetje tussen zijn voortanden. Hij heeft diverse tatoeages waaronder een vogel en panter op zijn rechterarm en een bloem, dobbelsteen en papegaai op zijn linkerarm. Op de laatst bekende beelden van hem draagt hij een lichte broek, een geblokt overhemd, donkere schoenen en een donkere jas. De politie vermoedt dat hij in de buitenlucht slaapt. Hij heeft inmiddels zijn haar zwart geverfd, maar zijn grijze haar is nog zichtbaar. Ter vermomming draagt hij soms een bril.

Bellen met opsporingslijn

'Als u de man gezien heeft of weet waar hij verblijft, benader hem dan niet zelf, maar bel direct de gratis opsporingstiplijn 0800-6070', zo laat de politie weten. 

Categorie:
Provincie: