vrijdag, 21. augustus 2020 - 16:30 Update: 21-08-2020 16:46

Man (28) langer vast in onderzoek dode man op boot Kloveniersburgwal

celdeur-bewaker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De rechter-commissaris heeft vrijdag bepaald dat de 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die begin augustus in Zwitserland is aangehouden op verdenking van doodslag blijft twee weken langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Doodslag

Volgens de rechter-commissaris staat op dit moment niet voldoende vast dat de 28-jarige verdachte brandstichting kan worden verweten. Er zijn wel voldoende bezwaren voor doodslag doordat de verdachte het luik van de brandende kajuit op een bootje zou hebben afgesloten, terwijl hem duidelijk was dat een 29-jarige man nog in het vaartuig was en het brandende bootje niet meer zou weten te verlaten. 

Koolmonoxide

Het 29-jarig slachtoffer werd op 1 juli aangetroffen op een witte zeilboot aan de Kloveniersburgwal na een melding van geluidsoverlast. Uit onderzoek blijkt dat op de boot een kleine brand heeft gewoed. Het slachtoffer is vermoedelijk overleden aan koolmonoxidevergiftiging.

Zwitserland

Begin augustus werd de 28-jarige man met dank aan internationale samenwerking en het Europese netwerk van het Amsterdamse Doelgroepenteam in het Zwitserse Geneve aangehouden. De man stemde in met een verkorte uitleveringsprocedure en werd snel aan Nederland uitgeleverd.

Categorie:
Provincie: