woensdag, 22. maart 2023 - 14:31 Update: 22-03-2023 15:01

Man (33) aangehouden die betrokken was bij ongeluk A59 waarbij gezin omkwam

cellen-deuren-gevang
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zevenbergschen Hoek/Sprang-Capelle

De politie heeft woensdagochtend een 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek aangehouden voor betrokkenheid bij het dodelijke ongeluk op de A59 bij Sprang-Capelle op vrijdagavond 11 maart 2023. Dit meldt de politie woensdag.

Gezin omgekomen

Bij dat ernstige ongeval kwamen vier mensen uit één gezin uit Raamsdonksveer om het leven toen hun auto in brand vloog. Het gaat om een 10-jarig meisje, een 13-jarige jongen en een man en vrouw van 46 jaar.

Bestuurder had alcohol en drugs gebruikt

De vanmorgen aangehouden 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek was de bestuurder van één van de vier auto’s die betrokken waren bij het ongeluk dat op vrijdagavond 10 maart gebeurde. Uit een voorlopige test die vrij direct na het ongeluk gedaan is, bleek dat de man waarschijnlijk te veel alcohol op had en drugs had gebruikt.

Genoeg verdenking

Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is nog in volle gang, toch heeft de politie genoeg verdenking om de man nu aan te houden. Die aanhouding vond woensdagochtend 22 maart plaats. De man wordt vrijdag 24 maart voorgeleid bij de Rechter-commissaris.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: