donderdag, 30. maart 2023 - 9:50 Update: 31-03-2023 14:12

Vrouw in Amsterdam-West doodgeschoten, vermoedelijke schutter dood aangetroffen

Forensische Opsporing doet onderzoek
Foto: Bon
Amsterdam

Donderdagochtend is in Amsterdam-West in een trapportiek aan de Wittenstraat in de Staatsliedenbuurt een 47-jarige vrouw uit Amsterdam doodgeschoten. Dit meldt de politie donderdag.

Overleden

Het schietincident gebeurde volgens de politie rond 08.00 uur. Hulpdiensten, waaronder een Mobiel Medisch Team (MMT), kwamen na de melding ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Rond 8.45 uur meldde de politie dat de vrouw was overleden.

Verdachte te voet gevlucht

De politie meldt dat de verdachte van het neerschieten van de vrouw te voet is gevlucht. Het zou gaan om een lange blanke man van ongeveer 1,90 meter met een stevig postuur. De politie waarschuwt mensen om direct 112 te bellen wanneer zij de verdachte zien.

Calamiteitencontainer

De politie is een groot onderzoek gestart waarbij sporen worden veiliggesteld en mogelijke getuigen worden gehoord. Ook is er vanwege het onderzoek een politietent en een calamiteitencontainer geplaatst. 

Update 10.06 uur: Vermoedelijke schutter dood aangetroffen

'De vermoedelijke schutter, een 57-jarige man eveneens uit Amsterdam, is overleden aangetroffen in een parkeergarage aan De Wittenkade', zo meldt de politie zojuist. Het gaat om een parkeergarage op een afstand van ongeveer 350 meter hemelsbreed van het schietincident. Op beide plaatsen delict wordt onderzoek gedaan door recherche en specialistische diensten van de politie.

Update 13.50 uur

leeftijden slachtoffer en vermoedelijke schutter. Vrouw van 47 jaar uit Amsterdam en vermoedelijke schutter een 57-jarige man ook uit Amsterdam 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: