woensdag, 2. december 2015 - 14:43 Update: 02-12-2015 14:47

Jonk en Ajax willen gang naar rechter voorkomen en zijn weer in gesprek

Jonk en Ajax willen gang naar rechter voorkomen en zijn weer in gesprek
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Wim Jonk en Ajax zijn toch weer met elkaar in gesprek om de arbitragezaak van 16 december af te wenden. Beide partijen proberen voor die datum een oplossing te vinden voor de problemen rond het hoofd opleidingen.

Jonk heeft zwakke zaak

De advocaten van Ajax en die van de Volendammer voerden gisteren in de ArenA uitgebreid overleg. Inzet is het komen tot een zo chic mogelijke vertrekregeling. Het kamp Jonk beseft dat zij voor de arbitragecommissie een zwakke zaak hebben. Vanwege de weigering van Jonk om nog langer aan te schuiven bij overleg van het technisch hart zou Ajax te eenvoudig een verstoorde arbeidsrelatie aan kunnen tonen.

'Te grote scheuren'

Hoewel Johan Cruijff daar in zijn column in De Telegraaf nog toe opriep, lijkt het uitgesloten dat Jonk alsnog voor Ajax behouden blijft. Daarvoor zijn er in de relatie tussen Jonk en de overige leden van het technisch hart (Dennis Bergkamp, Marc Overmars en Frank de Boer) te grote scheuren ontstaan.

Jonk weigerde aanvankelijk te vertrekken en voert om die reden zijn werkzaamheden ook nog gewoon uit. De Volendammer vindt dat de plannen van Johan Cruijff niet goed worden uitgevoerd en wilde aanvankelijk de arbitragecommissie laten beslissen of hij ontslagen mocht worden. Die mening heeft Jonk nu herzien.

Ziekenbezoek Cruijff

Overigens bracht Jonk eergisteren tussen alle perikelen door met Tscheu La Ling en Ruben Jongkind een bliksembezoek aan de zieke Johan Cruijff. Het clubicoon zette onlangs een punt achter zijn adviseurschap vanwege de manier waarop Jonk buiten de deur werd gezet bij Ajax.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):