zondag, 6. december 2015 - 19:22

Tegenvallend Feyenoord boekt zege op brutaal Heracles

Feyenoord heeft ook met minder goed spel weten te winnen in De Kuip. Ondanks een brutaal spelend Heracles wonnen de Rotterdammers met 3-0 en bedraagt de achterstand op koploper Ajax weer drie punten.

Vooral scheidsrechter Nijhuis werd in het Heracles-kamp aangewezen voor de nederlaag tegen Feyenoord. De nummer vier van de Eredivisie werd een overduidelijke strafschop ontnomen en zag Ramon Zomer met een rode kaart het strijdtoneel verlaten. En dat terwijl een elleboogstoot van Simon Gustafson en Michiel Kramer over het hoofd werd gezien door Nijhuis cs.

Feyenoord had daar natuurlijk lak aan en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Een voorzet van Eljero Elia liet Heracles-doelman Bram Castro kansloos, terwijl Dirk Kuyt net niet bij de bal kon. De Rotterdammers creëerden in eigen huis te weinig kansen en zagen Heracles een aantal keren gevaarlijk uitbreken. Oussama Tannane had onder meer de gelijkmaker op de schoen, maar hij schoot vanuit een kansrijke positie naast.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst werd in het zadel geholpen door een rode kaart van Ramon Zomer, die na een overtreding op Dirk Kuyt Michiel Kramer bij de keel greep. Hij zag in een halve minuut twee gele kaarten en kon dus vertrekken. De daaropvolgende vrije trap werd binnengekopt door Dirk Kuyt. Michiel Kramer besloot de eindstand op 3-0 met een droog afstandsschot.