zondag, 13. december 2015 - 12:55 Update: 13-12-2015 13:00

De Boer kiest voor aanvallende opstelling tegen FC Utrecht

De Boer kiest voor aanvallende opstelling tegen FC Utrecht
Foto: Archief EHF
Utrecht

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Ajax gaat zondagmiddag proberen om een gat van zes punten naar regerend landskampioen PSV te slaan. Daartoe zal het moeten winnen bij FC Utrecht. ELF Voetbal brengt u de opstellingen.

Frank de Boer vierde deze week zijn eerste lustrum als hoofdtrainer van Ajax nadat hij vijf jaar in dienst was. In die tijd slaagde hij er echter nog nooit in om zegevierend terug te keren uit de Galgenwaard. Als dat ditmaal wél lukt, zal dat moeten gebeuren zonder uitsupporters. Die zijn na lange discussie niet welkom.

De Amsterdammers beginnen in een aanvallende 3-4-3-formatie waarin geen plek is ingeruimd voor Mitchell Dijks. Ook Donny van de Beek, midweeks nog trefzeker in de Europa League, staat niet aan de aftrap: voor hem speelt Thulani Serero. Bij FC Utrecht zal veel afhangen van spits Sébastien Haller. Als de Franse spits goede vorm toont, is er zeker kans dat Utrecht voor het zevende seizoen op rij thuis niet van Ajax verliest.

Opsteling FC Utrecht

Robbin Ruiter, Timo Letschert, Ramon Leeuwin, Christian Kum, Bart Ramselaar, Yassin Ayoub, Rico Strieder, Sean Klaiber, Andreas Ludwig, Nacer Barazite en Sébastien Haller.

Opstelling Ajax

Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Thulani Serero, Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi, Arek Milik en Amin Younes.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):