zondag, 13. december 2015 - 15:56 Update: 13-12-2015 16:02

Ajax verliest met goal FC Utrecht in 88e minuut de wedstrijd

Utrecht

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Yassin Ayoub was zondag het goudhaantje van FC Utrecht. De middenvelder maakte in de slotfase de winnende treffer tegen Ajax (1-0) en kroonde zich tot matchwinner.

FC Utrecht was in de tweede helft de bovenliggende partij in De Galgenwaard, waar Ajax slechts twee keer op doel wist te schieten. De Domstedelingen kwamen een paar keer gevaarlijk voor het doel van Ajax, maar troffen geen blaam.

Toch hield Ayoub vertrouwen in een goede afloop, zegt hij tegenover FOX Sports. 'Wij wisten een ding: Als we de nul houden, komt er altijd wel een kansje om de wedstrijd te beslissen. Dat hebben we ook tegen elkaar gezegd in de rust. Uiteindelijk valt het doelpunt in de 88ste minuut', verwijst de Marokkaanse linkspoot naar zijn doelpunt.

Frank de Boer en Erik ten Hag hadden hun ploegen tactisch goed staan, waardoor de amusementswaarde erg laag was. 'Voetbal is een tactisch spelletje. De ploeg die mentaal het sterkste is, wint de wedstrijd. Wij bleven het geduld bewaren en speelden taakbewust. Dat werd uiteindelijk beloond.'

Voor de zevende Eredivisie-wedstrijd op rij wist Ajax niet te winnen in De Galgenwaard. Dat heeft volgens Ayoub alles te maken van de houding van de thuisclub. 'Iedereen is superscherp en gaat voor elke bal, ook al is hij onhaalbaar. Dat is iets Utrechts, denk ik. Ajax is bang voor ons hier en daar hebben wij gebruik van gemaakt door erop te kletsen.'