maandag, 14. december 2015 - 10:52 Update: 14-12-2015 15:30

Cruijff wil op interim-basis wel terug bij Ajax

Johan Cruijff bereid terug te keren bij Ajax
Foto: Frank van den Berg
Amsterdam

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Johan Cruijff is bereid tijdelijk terug te keren bij zijn club Ajax. De Amsterdammer geeft in zijn column voor De Telegraaf aan een functie op interim-basis wel te zien zitten.

"Er wordt te veel politiek bedreven en dat gaat ten koste van het voetbal en de club. Daarom hoop ik dat de leden donderdag vooral de oplossing van het probleem centraal stellen", aldus de legendarische nummer 14 in De Telegraaf. Later deze week staat bij Ajax de ledenvergadering op het programma.

Cruijff wil zijn club ondanks alles toch graag helpen. "Als ze daar uitkomen dan zijn er genoeg mensen die zullen zorgen dat de dingen voor elkaar komen zoals de leden en supporters dat willen. Daar hoor ik ook bij. Zelfs als het zover mocht komen dat ik als erelid in een interim-commissie moet zitten. Omdat ik er altijd voor de club Ajax zal zijn."

Momenteel zijn er voor Cruijff echter belangrijkere zaken dan voetbal. "Ik ben nu eenmaal nog volop bezig met de genezing van mijn ziekte, waardoor ik mezelf in acht moet nemen. Moet er iets worden opgelost, dan ben ik dus bereid er te staan. Maar alleen als iedereen er achter staat." Eerder dit seizoen sloeg Cruijff het boek Ajax nog dicht aangezien de club volgens hem zijn plan niet op de goede manier hanteerde.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):