dinsdag, 15. december 2015 - 12:29

Oranje na tien jaar terug op Lansdowne Road

Oranje na tien jaar terug op Lansdowne Road
Foto: Archief FBF
Zeist

Het Nederlands elftal speelt aan het eind van het lopende seizoen, na afloop van de nationale clubcompetities, een aantal oefenduels ter voorbereiding op de WK-kwalificatiecampagne.

Veel deelnemers aan UEFA EURO 2016, waaronder Ierland, hebben zich bij de KNVB gemeld om te oefenen tegen Oranje, alvorens af te reizen naar Frankrijk. Met de Ieren is afgesproken elkaar op vrijdag 27 mei in Dublin te treffen. De aftrap in het Aviva Stadium, dat is gebouwd op de grond van het vroegere Lansdowne Road Stadium, is om 19.45 uur plaatselijke tijd (20.45 uur in Nederland).

De KNVB hoopt de gesprekken met andere potentiële tegenstanders snel af te ronden en tot een definitieve invulling te komen van Oranjes voorbereiding - met dit keer uitsluitend uitduels - op de zware plaatsingsreeks voor het WK 2018. Deze start voor Nederland met een uitwedstrijd tegen Zweden op dinsdag 6 september.

De ploeg van bondscoach Danny Blind komt in 2016 rondom Pasen eerst in actie tegen Frankrijk. Het duel met de gastheer van UEFA EURO 2016 is geagendeerd voor vrijdag 25 maart, vanaf 20.45 uur. Daarna vertrekt de ploeg van bondscoach Danny Blind naar Londen voor een vriendschappelijk treffen met Engeland. Deze wedstrijd vindt plaats op dinsdag 29 maart in het Wembley Stadium.

De laatste ontmoeting tussen Ierland en Nederland dateert van 16 augustus 2006. Oranje won het oefenduel op Lansdowne Road met 4-0, dankzij doelpunten van Klaas Jan Huntelaar (2x), Arjen Robben en Robin van Persie.

Categorie:
Provincie: