dinsdag, 15. december 2015 - 13:43 Update: 15-12-2015 13:46

Toch nog een Nederlander naar EK 2016 in Frankrijk

Toch nog een Nederlander naar EK 2016 in Frankrijk
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Björn Kuipers zal als arbiter fungeren tijdens het Europees Kampioenschap 2016 in Frankrijk. Dat heeft de scheidsrechterscommissie vandaag bekend gemaakt. Daarmee is hij een van de 18 geselecteerde scheidsrechters.

Zijn aanstelling betekent een primeur: voor het eerst is een Nederlandse scheidsrechter aanwezig op twee verschillende EK's. Charles Corver, Jan Keizer, Bep Thomas, John Blankenstein, Mario van der Ende, Dick Jol en Pieter Vink waren eenmalig fluitist op een EK.

"Het is een eer om geselecteerd te worden voor zo'n groot toernooi", aldus een trotse Kuipers. "Toen ik het nieuws ontving, was dat een bijzonder moment. Het is een compliment voor degenen die dicht bij mij staan en mij al jaren ondersteunen." Of Kuipers zijn vaste assistenten mag meenemen, is nog niet bekend. "Ik hoop het wel, zodat we als één team kunnen presteren in Frankrijk. Ik wacht het af, de eerste focus ligt nu op Heracles Almelo - PSV. Ik wil een goed seizoen draaien en volledig scherp en fit aan het EK beginnen."

Categorie:
Provincie: