donderdag, 17. december 2015 - 23:32 Update: 18-12-2015 0:12

Leden Ajax unaniem achter Bestuurdersraad, afscheid Cruijff lijkt definitief

Leden Ajax unaniem achter Bestuurdersraad, afscheid Cruijff lijkt definitief
Foto: Frank van den Berg
Amsterdam

Tijdens de bijzondere vergadering in de Amsterdamse Arena hebben de leden van Ajax zich unaniem achter de Bestuursraad geschaard. De algemene ledenvergadering van Ajax heeft donderdagavond besloten dat de Bestuursraad aanblijft.

Dit maakte voorzitter Hennie Henrichs na afloop van de vergadering bekend, zo meldt onder meer ajax1.nl. Er lag een groot aantal  vragen te wachten op de Bestuursraad. De vragen waren ingediend door  Rob Been, Lex Hes en Mark Geestman. De Bestuursraad kon de vragen naar tevredenheid beantwoorden en kreeg zo het vertrouwen van de leden.

Nu het bestuur het vertrouwen van de leden heeft verkregen betekent dat, dat Johan Cruijff bij Ajax zal moeten vertrekken. De Bestuursraad steunde onlangs de directie en de raad van commissarissen in hun besluit afscheid te nemen van hoofd opleiding Wim Jonk. Hij was de spil in de plannen van Cruijff om de jeugdopleiding te veranderen. Cruijff legde zijn functie als adviseur neer toen Jonk vertrok. Maar hij zou bereid zijn geweest weer terug te komen als de Bestuursraad al dan niet gedwongen was opgestapt, zo liet hij in zijn column van Telesport weten.

Michael van Praag gaat toch proberen Johan Cruijff binnen boord te houden. De erevoorzitter voelt zich verplicht om het te proberen, zo meldt ajax.nl: “Ik ga proberen de schade tussen Cruijff en Ajax te herstellen. Maar eerst moet hij zich richten op zijn gezondheid, daarna komt er wel een gesprek hierover. Ik spreek ‘m vaak genoeg.”

 

Categorie:
Provincie: