vrijdag, 18. december 2015 - 14:11 Update: 18-12-2015 14:13

'Guus Hiddink in Londen bij Chelsea in gesprek'

'Guus Hiddink in Londen bij Chelsea in gesprek'
Foto: Archief EHF
Londen

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Guus Hiddink wordt de interim-manager bij het Engelse Chelsea. De Varssevelder is vrijdag gearriveerd in de Engelse hoofdstad en wordt vandaag gepresenteerd als de opvolger van José Mourinho.

Dat meldt BBC vrijdagmiddag. De Nederlandse coach is momenteel in gesprek met de clubleiding van Chelsea om de laatste plooien glad te strijken. Hiddink gaat op interim-basis aan de slag in Londen. Eerder op de dag werd hij door een attente voetbalvolger gespot op de Engelse luchthaven Heathrow.

Hiddink stond eerder in 2009 al als interim-trainer aan het roer bij Chelsea. Destijds won hij als opvolger van Luiz Felipe Scolari de FA Cup. Sindsdien beleefde de voormalig coach van Real Madrid weinig successen, met het ontslag bij het Nederlands elftal als absoluut dieptepunt. De coach werd door Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, uit zijn functie ontheven.

De 69-jarige coach stond hoog op het lijstje van de Londenaren, die na het lucratieve ontslag van trainer José Mourinho op zoek gingen naar een tussenpaus. Behalve Hiddink waren volgens de BBC ook Carlo Ancelotti, Pep Guardiola, Juande Ramos, Brendan Rodgers en Diego Simeone kandidaten om de weggestuurde Portugees op te volgen. Mourinho zou een slordige vijftig miljoen euro meekrijgen.

Categorie:
Tag(s):