zondag, 20. december 2015 - 17:23

SC Heerenveen levert wanprestatie tegen effectief ADO

SC Heerenveen levert wanprestatie tegen effectief ADO
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) SC Heerenveen heeft een wanprestatie geleverd tegen een zeer effectief ADO Den Haag, dat met drie punten, een tiende plaats en het geld van eigenaar Wang de winterstop in gaat.

De ploeg van trainer Henk Fraser had een prima strategie uitgedokterd tegen een machteloos SC Heerenveen. De groen-gele formatie loerde op de counter met Ruben Schaken en Edouard Duplan in de punt van de aanval, waarmee het de Friese defensie tot wankelen bracht. Individuele fouten braken de ploeg van trainer Foppe de Haan op.

Bij de 1-0 liet Kenneth Otigba linksback Aaron Meijers helemaal vrij. Meijers profiteerde optimaal van de ruimte die hij kreeg van zijn mandekker en werkte keurig af. SC Heerenveen kon helemaal niets tegenover het spel van ADO Den Haag zetten en kon op een striemend fluitconcert in de rust rekenen.

De machteloosheid van Heerenveen stond in schril contrast met de bevleugelde uitbraken van ADO, dat onder aanvoering van uitblinker Edouard Duplan verder uitliep in de tweede helft. Danny Bakker verdubbelde de stand na een rush door het hart van de verdediging van Heerenveen. Tom Beugelsdijk zorgde voor de beslissing, door een afvallende hoekschop tegen de touwen te schieten.

Kevin Jansen gaf de overwinning nog meer glans door diep in blessuretijd de marge naar vier te tillen. ADO stijgt naar de tiende plaats in de Eredivisie, met evenveel punten (20) als SC Heerenveen.

Voor nog meer nieuws door Blik op Nieuws, download de app in de Play Store of App Store. U kunt ons ook volgens op Facebook of Twitter

Categorie: