woensdag, 23. december 2015 - 14:31 Update: 23-12-2015 14:35

Michael Van Praag: 'Allerminst zeker van UEFA-presidentschap'

Michael Van Praag: 'Allerminst zeker van UEFA-presidentschap'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Michael van Praag is nog allerminst zeker van de opvolging van UEFA-baas Michel Platini. Dat stelde de KNVB-voorzitter zelf tegenover het tv-programma Nieuwsuur.

Allereerst is de ex-preses van Ajax afhankelijk van de beroepsprocedure die de voor acht jaar geschorste Platini voor het sporttribunaal CAS wil voeren. Daar hoopt de Fransman zijn straf ongedaan te krijgen. 'Platini kan juridisch vrijgesproken worden en komt dan gewoon terug bij de UEFA.' Andere scenario's zijn dat hij geschorst blijft of bij vrijspraak alsnog verkozen wordt tot president van de FIFA, een vacature waarvoor hij zich ook kandidaat heeft gesteld.

Maar zelfs als Platini definitief het veld ruimt, is het allerminst zeker dat Van Praag in zijn voetspoor treedt. 'Ik denk zeker dat ik geschikt ben. Maar of ik het word, bepaal ik alleen niet zelf. Dat doet de meerderheid van Europa en voordat dat gebeurt, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Heel veel landen zien mij als een goed alternatief, maar er zijn ook landen die er anders over denken. Er zijn grote meningsverschillen tussen de Balkanlanden en West-Europa. Het oosten ziet mij als exponent van het westen, met het vingertje.'

Categorie:
Provincie:
Tag(s):