maandag, 28. december 2015 - 9:37 Update: 28-12-2015 9:55

Oud-Ajacied pakt grote transfer in Portugal

Oud-Ajacied pakt grote transfer in Portugal
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Marvin Zeegelaar vertrekt van Rio Ave naar Sporting Portugal. De Nederlandse aanvaller tekent in Lissabon een contract dat hem tot medio 2020 aan de club bindt. Sporting was al langer in de markt voor Zeegelaar.

Zeegelaar speelde in Nederland in de jeugdopleiding van Ajax. Bij de Amsterdamse club maakte hij ook zijn debuut in het betaalde voetbal. Vervolgens speelde de aanvaller op huurbasis bij Excelsior, Espanyol (Spanje), Elazigspor (Turkije) en Blackpool (Engeland). Vervolgens kwam de Amsterdam bij het Portugese Rio Ave terecht.

In het shirt van Rio Grande speelde Zeegelaar dit seizoen twaalf wedstrijden waarin hij drie keer wist te scoren. Zijn contract liep af bij de huidige nummer zeven van de Portugese Primeira Liga. Bij Sporting Portugal werd direct een clausule in de nieuwe verbintenis gezet. Zeegelaar mag voor 45 miljoen euro vertrekken uit Estádio José Alvalade.

Sporting Portugal staat na veertien speelronden op de tweede plaats in Portugal. De ploeg van trainer Jorge Jesus behaalde 35 punten. Koploper FC Porto doet het met 36 punten uit eveneens veertien duels een tikkeltje beter. Bij De Leeuwen stond nog meer bekenden onder contract. In Lissabon staan ook oud-Eredivisiespelers Zakaria Labyad en Bryan Ruiz onder contract.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):