maandag, 28. december 2015 - 21:43 Update: 28-12-2015 21:47

Van Gaal en Hiddink zien geen doelpunten vallen in beladen wedstrijd

Van Gaal en Hiddink zien geen doelpunten vallen in beladen wedstrijd
Foto: Archief FBF.nl
Manchester

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Louis van Gaal heeft maandagavond geen nieuwe zeperd opgelopen met Manchester United.

De Nederlandse trainer mocht tegen kampioen en tevens degradatiekandidaat Chelsea concluderen dat de inzet bij zijn spelers er wel is. De 0-0 op Old Trafford hielp beide clubs echter niet vooruit.

Onder vuur

De feiten zijn bekend: Van Gaal won al 7 wedstrijden (inmiddels 8) niet met zijn ploeg en ligt zwaar onder vuur in Engeland. Hiddink nam het recent over van José Mourinho, die ontslagen werd wegens de dramatische resultaten. Hij debuteerde met een prima 3-1 overwinning op Sunderland, waarna er een matige 2-2 tegen Watford werd behaald. Daarmee stonden de Blues nog steeds maar net boven de streep. De 
belangen waren dus groot voor aanvang van de topper.

Goed spel

Van Gaal zal tevreden zijn over het spel van zijn elftal. Al in het begin creëerde het prima kansen: Juan Mata had na 3 minuten al de openingstreffer op de schoen, maar raakte de lat. Anthony Martial knalde even later tegen de paal. Hiddink gokte met Chelsea op de counter, wat weinig kansen opleverde. Wayne Rooney en Morgan Schneiderlin schoten ook zonder succes op Thibaut Courtois in de eerste 45 minuten.

Leuke 2e helft

De 2e helft was zeer prettig om naar te kijken. David de Gea was een sta in de weg voor Chelsea, dat via Pedro en Cesar Azpilicueta dichtbij de 0-1 kwam. Nemanja Matic had die echt moeten maken, maar faalde hopeloos oog in oog met De Gea. Memphis Depay mocht een kwartier voor tijd invallen en bakte er weer vrij weinig van. 

Van Gaal mag klagen over de scheidsrechter, die een handsbal van Willian over het hoofd zag. Aan de andere kant kreeg Rooney geel voor een harde overtreding, waar rood op zijn plek was. Ondanks de puntendeling kan Van Gaal wel vooruit kijken. Wel staat United nu op 9 punten van koploper Arsenal. Leicester City kan daar 11 van maken. Chelsea staat op 3 punten boven de streep 14e.

Categorie: