dinsdag, 29. december 2015 - 15:03

Blind hoopt op hulp Van Gaal

Blind hoopt op hulp Van Gaal
Foto: fbf
Zeist

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Danny Blind vraagt zich af of de KNVB een technisch directeur gaat aanstellen. Het is een optie die veel mensen zouden toejuichen.

'Ik weet niet of dat gaat gebeuren. Ik las laatst een opmerking van Bert van Oostveen (directeur betaald voetbal, red.) daarover. Maar ik heb hem daarover persoonlijk niet gesproken', zegt Blind in het Algemeen Dagblad.

Blind weet niet of de KNVB een td nodig heeft. 'De kernvraag is dan: wat zijn de pijlers van het werk van de technisch directeur? Ik ben het zelf ook een paar keer geweest in mijn loopbaan. In principe gaat het om aan- en verkoopbeleid. Dat is er bij een club, maar niet bij de KNVB.'

'En het gaat om doorstromen van eigen jeugd. Nou, daarin ben je als bond afhankelijk van de clubs. Wat gaat een technisch directeur doen? Inhoudelijk moet je een prikkelende baan te bieden hebben en het moet iemand met aanzien zijn', zegt Blind. "Moeilijk."

Louis van Gaal wordt genoemd om deze functie te gaan bekleden. De oud-bondscoach is momenteel manager van Manchester United. Het is echter nog wel de vraag voor hoe lang hij bij de Engelse grootmacht actief blijft. De prestaties van zijn club zijn de laatste tijd niet geweldig.

'Met Van Gaal zou ik er veel aan kunnen hebben. Dat is de topcategorie. Maar er zijn ook veel opties te bedenken waarbij de schoen zou kunnen gaan wringen', aldus Blind.

Categorie:
Provincie: