donderdag, 31. december 2015 - 15:54 Update: 31-12-2015 15:57

Mooist denkbare nieuws voor Christian Gandu voormalig FC Utrecht-speler

Mooist denkbare nieuws voor Christian Gandu voormalig FC Utrecht-speler
Foto: Archief EHF
Utrecht

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Christian Gandu heeft kort voor Oud en Nieuw goed nieuws te horen gekregen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De voormalig speler van FC Utrecht heeft een definitieve verblijfsvergunning gekregen.

Gandu woont al ruim veertien jaar in Nederland, maar moest vanwege een aantal administratieve fouten in het verleden terug naar zijn geboorteland Congo. De huidig speler van amateurclub Magreb'90 werd zeven jaar geleden bekend doordat de KNVB niet wilde dat hij op 15-jarige leeftijd zou gaan voetballen voor FC Utrecht. 

Op dat moment was hij een groot talent in de Domstad. Op avonturen bij Borussia Dortmund, FC Groningen, Almere City en 2 Poolse clubs kwam hij niet helemaal uit de verf. Wel speelde hij voor Oranje onder-15 jaar.

'De zaak van Christian is opnieuw bekeken, en de persoonlijke omstandigheden hebben dit keer wel onderdeel uitgemaakt van de beslissing. Wij zijn als vereniging erg blij dat Christian in Nederland mag blijven, en willen een ieder bedanken die zich heeft ingezet om de zaak zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen', zegt de zondagtopklasser in een persbericht.

Categorie:
Provincie: