woensdag, 6. januari 2016 - 17:41 Update: 06-01-2016 17:50

Extra aandeelhoudersvergadering ADO Den Haag over Wang

Extra aandeelhoudersvergadering ADO Den Haag over Wang
Foto: ADO
Den Haag

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) ADO Den Haag Hui Wang, het lijkt een gebed zonder einde. Het College van de Zuid-Hollandse stad is inmiddels ook steeds bezorgd.

Het stadsbestuur heeft besloten dat er een extra aandeelhoudersvergadering wordt uitgeschreven, meldt Omroep West. Aanleiding vormt de enorme betalingsachterstand van eigenaar Hui Wang. Dat bevestigt een woordvoerder van wethouder De Bruijn tegenover de regionale omroep.

Het initiatief voor de vergadering komt van zowel de club als de Haagse wethouder van sport, Tom de Bruijn. Dat brengt Hui Wang in dubbele verlegenheid. Hui Wang is grootaandeelhouder van ADO Den Haag. De Chinees zal dus bij de vergadering aanwezig moeten zijn. Het is niet duidelijk of hij al is uitgenodigd om deel te nemen aan de vergadering.

3,7 miljoen euro

De club moet de officiële datum van de vergadering nog bekend maken. Op 18 december werd al een vergadering uitgesteld, omdat Wang niet kwam opdagen. De directeur van de Chinese investeringsmaatschappij United Vansen heeft een bedrag van 3,7 miljoen euro openstaan. Hij overschreed immers al drie afgesproken betalingstermijnen, zonder een euro te storten.

Als Wang op korte termijn niet alsnog met de beloofde miljoenen op de proppen komt, zal ADO Den Haag vrijwel zeker in de categorie 1 van de KNVB-indeling belanden. Daardoor komt de club onder financieel toezicht te staan van de voetbalbond en moeten uitgaven boven de 50.000 euro worden verantwoord richting de KNVB. Ook een plan van aanpak is een vereiste.

Het lijkt vanzelfsprekend dat in dat geval de ambities, om uit te groeien tot een subtopper in de Eredivisie, in de prullenbak kunnen worden gegooid. Trainer Henk Fraser kan het aantrekken van nieuwe spelers in deze winterstop sowieso op zijn buik schrijven, omdat er op dit moment geen geld beschikbaar is.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):