zaterdag, 9. januari 2016 - 10:42 Update: 09-01-2016 10:47

'Kenner' De Boer gefrustreerd door eis Ajax-leiding

'Kenner' De Boer gefrustreerd door eis Ajax-leiding
Foto: fbf
Amsterdam

(ElfVoetbal- BlikopNieuws) Frank de Boer is niet te benijden. De Ajax-trainer ziet zijn selectie graag versterkt worden met een nieuwe spits maar de Raad van Commissarissen eist dat er eerst een speler verkocht wordt. De Amsterdamse toezichthouders wensen niet in dezelfde val te trappen als enkele voorgangers in het verleden.

Ik denk dat de kans fiftyfifty is dat er een nieuwe spits komt", zo vertelt De Boer in gesprek met De Telegraaf. De oefenmeester heeft te horen gekregen dat er eerst een speler moet vertrekken alvorens er gekocht kan worden. "Dat is wel het beleid, ja. Dat ze elk jaar break-even willen draaien en niet de kosten voor de baten willen laten uitgaan. Het liefst wel twee, hoor."

Overmars
De Boer stelt dat hij een medestander heeft in directeur Marc Overmars. "Marc wil ook heel graag kopen, maar moet zich aan de rvc verantwoorden. Ik vind het ook heel vreemd dat de commissarissen zo veel invloed hebben op het transferbeleid van Ajax." De commissarissen van de club spraken ook vorig seizoen al hun veto uit tegen een dure transfer.
 
Risico's nemen
"Ik vind dat je best eens risico's mag nemen", zo spreekt De Boer duidelijke taal. "Denk je met iemand kampioen te kunnen worden? Als wij die overtuiging hebben, moeten ze dat maar accepteren. Want wij zijn de voetbalkenners." De trainer ziet Jermaine Lens en Bas Dost als interessante versterkingen voor de Amsterdammers.
 
Eerst verkopen
Maar alvorens er een spits binnengehengeld zal worden, moet er dus eerst iemand de deur achter zich dicht trekken bij de huidige koploper van de Eredivisie. Nicolai Boilesen en Ricardo van Rhijn staan hiervoor nadrukkelijk op de nominatie, al wil de transfer van de laatstgenoemde naar Galatasaray nog niet vlotten ondanks een akkoord tussen de clubs.
 

Categorie:
Provincie: