vrijdag, 15. januari 2016 - 17:40 Update: 15-01-2016 17:43

Feyenoord zet Kazim-Richards na intimideren journalist uit selectie

Feyenoord zet Kazim-Richards na intimideren journalist uit selectie
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Feyenoord heeft maatregelen genomen tegen Colin Kazim-Richards. De spits is voorlopig uit de selectie van de Stadionclub gezet. Er volgen waarschijnlijk meer maatregelen.

Intimideren en bedreigen

Reden is het gedrag van de Turkse international net voor het begin van de persconferentie van vanmiddag in Stadion De Kuip. Daarbij kwam Kazim-Richards de perskamer binnen en beet journalist Mikos Gouka van AD Sportwereld enkele intimiderende en bedreigende woorden toe. "Je gaat neer", riep de spits enkele keren.

Dat deed Kazim naar aanleiding van een artikel in de krant van afgelopen dinsdag. Dat is hier te lezen. Daarin bracht Gouka naar buiten dat Kazim-Richards door veel medewerkers als 'vervelend, heel vervelend' wordt gezien. Op het trainingskamp in Portugal vorige week zou hij algemene verontwaardiging op zijn hals hebben gehaald. 

Ongeïnspireerd

Zo klaagden diverse sponsors over het gedrag van de spits tijdens het traditionele diner met de businessclub. Daar zou zijn gedrag het best kunnen worden samengevat als ongeïnteresseerd, ongeïnspireerd  en ongepast.

Feyenoord-directeur Eric Gudde heeft zich inmiddels bij Gouka verontschuldigd en noemt het gedrag van Kazim-Richards 'onacceptabel'. Op de clubwebsite zegt Feyenoord dat de club tot het besluit is gekomen 'mede vanwege zijn intimiderende gedrag ten opzichte van een verslaggever.'

Categorie:
Provincie: