woensdag, 20. januari 2016 - 18:43 Update: 20-01-2016 18:45

'ADO kan volgende maand salarissen niet meer betalen'

'ADO kan volgende maand salarissen niet meer betalen'
Foto: ADO
Den Haag

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) ADO Den Haag zakt steeds dieper in de financiële problemen. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van de club woensdagochtend bleek dat het uitbetalen van de salarissen zelfs in gevaar gaat komen.

"Als er niet heel snel een oplossing komt, krijgt de club eind volgende maand al problemen met het uitbetalen van de salarissen", liet wethouder Tom de Bruijn (financiën) aan het begin van de middag optekenen tegenover de aanwezige media. Na de aandeelhoudersvergadering ging de directie met de Raad van Commissarissen in conclaaf over de vraag 'hoe nu verder?'.

Hui Wang

Eigenaar Hui Wang, voor 98 procent althans, liet zoals verwacht verstek gaan op de aandeelhoudersvergadering. De Chinees liet maandag weer een deadline passeren. Daarop heeft hij nu al 3,7 miljoen euro aan loze beloften uitstaan. Het gevolg is niet alleen dat ADO Den Haag deze winter niet kan handelen op de transfermarkt.

Het betekent ook dat ADO Den Haag een financieel tekort dreigt te incasseren van 1,3 miljoen euro. Omdat de KNVB vanavond (woensdag) ook een knoop doorhakt over de verdelen van de zogenaamde categorieën, was ook directeur Bert van Oostveen vanmorgen aanwezig om zich op de hoogte te laten stellen. ADO Den Haag zal volgens alle verwachtingen naar zorgencategorie 1 zakken.

Plan van aanpak

Elke investering boven de 50.000 euro moet dan worden verantwoord bij de KNVB en een plan van aanpak moet worden overhandigd. De ADO-top en de KNVB hebben inmiddels een vervolgafspraak gepland, stelt  een woordvoerder van de club tegenover AD Sportwereld.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):