vrijdag, 22. januari 2016 - 10:21

Ajax gaat aangifte doen tegen racistische ADO Den Haag-fans

Ajax gaat aangifte doen tegen racistische ADO Den Haag-fans
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) AJAX laat het er terecht niet bij zitten. De Amsterdamse club gaat vandaag (vrijdag) of maandag aangifte tegen enkele racistische fans van ADO Den Haag.

Dat meldt De Telegraaf. Afgelopen zondag gedroeg een fors aantal zogenaamde supporters van de thuisclub zich schandalig ten opzichte van Riechedly Bazoer. De middenvelder van Ajax kreeg discriminerende spreekkoren en oerwoudgeluiden richting zijn hoofd geslingerd. Uiteindelijk werd er op het veld niet ingegrepen. Ook omgeroepen mededelingen door de stadionspeaker hadden nauwelijks effect.
 

Strafrechterlijk

De bewuste fans staan echter goed op beeld en zullen een jarenlang stadionverbod krijgen, meldde ADO Den Haag al een dag later. Ajax wil ook dat de haatroepers strafrechterlijk worden vervolgd. "We doen vandaag of maandag aangifte tegen de racistische fans", laat een woordvoerder tegenover de wakkere ochtendkrant weten.

"Onze algemeen directeur Dolf Collee heeft contact opgenomen met zijn collega van ADO Den Haag, Jan Willem Wigt, om hem te informeren dat Ajax naar de politie stapt. We vinden dat de betreffende supporters veel te ver zijn gegaan en hun acties strafrechtelijk moet worden bekeken. Ajax zal aangeven dat we de spreekkoren en apengeluiden als racisme en discriminatie tegen een van onze werknemers hebben ervaren."

Verantwoordelijkheid

Ajax laat daarmee zien volledig achter Bazoer te staan. "We vinden niet dat we Riechedly moeten vragen aangifte te doen, maar nemen zelf die verantwoordelijkheid, zodat hij zich op voetballen kan richten", aldus de woordvoerder. De aanklager betaald voetbal van de KNVB liet gisteren (donderdag) aan het einde van de middag ook weten een vooronderzoek te zijn gestart naar de spreekkoren tijdens ADO Den Haag - Ajax.

Categorie:
Provincie: