zondag, 31. januari 2016 - 13:59 Update: 31-01-2016 20:49

Voetbalvereniging Nieuw-Sloten weer in opspraak na aanval op scheidsrechter

Voetbalvereniging Nieuw-Sloten weer in opspraak na scheidsrechtersrel
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Voetbalvereniging Nieuw-Sloten is wederom slecht in het nieuws gekomen door scheidsrechtersgeweld. Een aantal spelers van het eerste elftal van de Amsterdamse voetbalvereniging heeft de scheidsrechter aangevallen.

Klap op voorhoofd

De scheidsrechter kreeg na het tonen van de rode kaart aan een speler van Nieuw-Sloten een klap op zijn voorhoofd. Ook werd de rode prent uit zijn hand geslagen, zo verklaart hij op de site Het Amsterdamsche Voetbal. "Veel spelers vlogen vervolgens op me af en ik werd ook nog naar mijn nek gegrepen."

De KNVB heeft het incident bevestigt en laat de tuchtcommissie een onderzoek doen naar de gebeurtenissen rondom de thuiswedstrijd van Nieuw-Sloten tegen DCG. De aanvoerder van de club wist het conflict te sussen en heeft de scheidsrechter naar de kleedkamer gebracht. De tuchtcommissie vraagt verklaringen van betrokkenen op.

Nieuw-Sloten, dat zijn excuses heeft aangeboden aan de scheidsrechter, ligt onder een vergrootglas na het dodelijk vergrijp met grensrechter Richard Nieuwenhuizen in 2012. Dat bevestigt ook voorzitter Frans Mobron. "Elk incident is er één te veel en valt niet te tolereren."

Categorie:
Provincie: