maandag, 1. februari 2016 - 13:32 Update: 01-02-2016 13:40

Nieuw Sloten schorst hele voetbalteam na aanval op scheidsrechter

Nieuw Sloten schorst hele voetbalteam na aanval op scheidsrechter
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Voetbalclub Nieuw sloten heeft het complete Zaterdag 1-team geschorst naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen weekeinde. Tijdens het duel tussen sv Nieuw Sloten en DSG werd de scheidsrechter van dienst belaagd door spelers van Nieuw Sloten.

Rode Kaart

Het duel tussen sv Nieuw Sloten en DSG werd afgelopen zaterdag stilgelegd nadat scheidsrechter Glenn Janson werd belaagd door spelers. Een rode kaart voor een speler van Nieuw Sloten leidde tot grote woede bij die ploeg. De rode kaart werd uit de handen van Janson geslagen en het duel werd uiteindelijk gestaakt.

'Als groep verantwoordelijk'

Voorzitter Frans Mobron was na het voorval onverbiddelijk. Het gehele team mag niet meer spelen voor de club. 'De jongens zijn als groep verantwoordelijk voor het voetbal en als groep verantwoordelijk voor acties van individuele spelers. Dat zijn de afspraken van onze club. Regels zijn regels', aldus de voorzitter tegenover AT5.

Richard Nieuwenhuizen

De club kan ook nog een boete opgelegd krijgen. Het incident bij Nieuw Sloten ligt bijzonder gevoelig in de voetbalwereld. Diezelfde club was namelijk betrokken bij de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in december 2012. Daarvoor kregen vier spelers een levenslange schorsing.

Categorie:
Provincie: