vrijdag, 5. februari 2016 - 11:05 Update: 05-02-2016 11:07

Politie voert surveillances uit bij huis coach FC Den Bosch

Politie voert surveillances uit bij huis coach FC Den Bosch
Foto: Archief EHF
Den Bosch

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) FC Den Bosch coach Fred van der Hoorn heeft in de nacht van woensdag op donderdag extra beveiliging gekregen. Opruiende teksten op sociale media leiden ertoe dat de politie surveillances heeft uitgevoerd bij de woning van technisch manager van FC Den Bosch.

Bekeruitschakeling

Aanleiding is de dramatische bekeruitschakeling door VVSB (2-3). Dat meldt het Brabants Dagblad. Volgens clubdirecteur Edward van Wonderen was dat vooral een preventieve maatregel. "Het is niet zo dat er iemand bij Fred in de tuin heeft gestaan of zo. Het gaat louter om lieden die vanachter hun computer of smartphone teksten de wereld instuurden", legt hij uit in het regionale dagblad.

Sociale media

Er is geen aangifte van bedreiging gedaan. De politie zegt nog geen personen in beeld te hebben die achter de opruiende teksten zitten. Van der Hoorn kreeg er woensdagavond op sociale media fors van langs van FC Den Bosch-aanhangers. Aanleiding was de dramatische wending in het kwartfinaleduel van de KNVB beker tegen de amateurs van VVSB (2-3). De Brabantse ploeg gaf een 2-0 voorsprong in de slotfase binnen zes minuten weg tegen de topklasser.

"In overleg met ons en de gemeente is besloten wat vaker te gaan surveilleren, bij zijn huis en bij dat van zijn dochter", verklaarde Van Wonderen. "Het initiatief daartoe kwam van de politie. Misschien is het een wat overtrokken reactie, maar we willen natuurlijk alle risico's vermijden."

Categorie:
Provincie: