maandag, 8. februari 2016 - 13:00 Update: 08-02-2016 13:07

Van Oostveen: 'Hooligan harder straffen'

Van Oostveen: 'Hooligan harder straffen'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Bert van Oostveen wil dat de overheid relschoppers harder aan gaat pakken. De directeur van de KNVB vindt dat er na de incidenten van de afgelopen weken in moet worden gegrepen.

Zondag werd in de Amsterdam ArenA een pop opgehangen door fans van Ajax. Deze actie was bedoeld richting oud-Ajacied Kenneth Vermeer. Na de oerwoudgeluiden bij ADO Den Haag en de bedreigingen aan het adres van Marko Vejinović was dit al het derde incident in korte tijd. "Het is goed dat Vermeer aangifte heeft gedaan, omdat hij daarmee aangeeft dat ook de overheid dit moet aanpakken", zei Van Oostveen.

Het is nog onduidelijk of de aanklager betaald voetbal actie wil ondernemen tegen Ajax. "De rapporten van onze waarnemer en die van de clubs moeten dinsdag binnen zijn", vertelt een woordvoerder van de KNVB aan het AD. "Dan gaat hij zich daarover buigen." KNVB-voorzitter Michael van Praag riep via Twitter al op tot actie. "Volledig onacceptabel. Reken er op dat de KNVB-aanklager dat begrijpt", twitterde Van Praag.

Een jaar geleden kreeg MVV Maastricht een boete van 10.000 euro na ongeregeldheden tijdens het duel met Roda JC. De fans van de ploeg uit Maastricht hingen ook een pop van Danny Schreurs op. De Limburgse speler had even daarvoor de overstap gemaakt van MVV naar rivaal Roda JC.

Categorie:
Provincie: