vrijdag, 12. februari 2016 - 20:03 Update: 12-02-2016 20:04

Ajax straft fanatieke aanhang na wanorde in Klassieker

Ajax straft fanatieke aanhang na wanorde in Klassieker
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Ajax heeft vrijdag bekend gemaakt dat er nog meer straf uitgedeeld is naar aanleiding van misdragingen in de wedstrijd tegen Feyenoord van afgelopen zondag.

Kenneth Vermeer

Op de wedstrijddag werd al bekend dat de vervaardiger van de veelbesproken pop die Kenneth Vermeer aan een strop moest voorstellen een stadionverbod had gekregen, evenals een supporter die met vuurwerk had gegooid. Vrijdag maakten de Amsterdammers op hun digitale thuis bekend dat er acht toeschouwers een stadionverbod hebben gekregen.

Naar twaalf anderen wordt nog gezocht. De club verwacht hen snel op te sporen en ook hen wordt dan de toegang tot het stadion voor een bepaalde tijd, afhankelijk van de ernst van hun vergrijp(en) ontzegd. Ook worden de attributen, gedacht moet worden aan trommels en andere sfeerverhogende objecten, van sfeervak 410 tot het eind van het seizoen ingenomen.

Tevens worden de supporters nogmaals gewaarschuwd. Hoewel Ajax in de inleiding nogmaals beklemtoont liever individuen op te sporen dan een hele groep te straffen, dreigt het in het geval van een incident over te gaan op een extremere maatregel: als er iets ernstigs gebeurt, zal het gehele vak waaruit de ongeregeldheden afkomstig zijn de twee eerstvolgende thuiswedstrijden op slot blijven.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):