maandag, 15. februari 2016 - 15:05 Update: 15-02-2016 15:09

Kargbo: 'Er wordt zonder reden jacht gemaakt op mij'

Kargbo: 'Er wordt zonder reden jacht gemaakt op mij'
Foto: Archief EHF
Tilburg

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Ibrahim Kargbo werd eerder vandaag schuldig bevonden aan matchfixing. Onder meer het duel tussen zijn club Willem II en FC Utrecht in 2009 zou hij hebben gemanipuleerd. Ondanks alle aantijgingen blijft de oud-Willem II'er ontkennen.

'Mail niet van mij afkomstig'

De verdediger zou ruim 200.000 euro hebben ontvangen voor het 'fixen' van wedstrijden van Willem II. 'Ik heb me nooit schuldig gemaakt aan matchfixing en ook nooit geld gekregen', vertelt Kargbo tegen het Brabants Dagblad. 'Ik heb de mail waarop de KNVB de bewijslast baseert, met de politie bekeken. Die mail is niet van mij afkomstig. Er wordt zonder reden jacht gemaakt op mij.'

Arjan Swinkels speelde in 2009 samen met Kargbo bij Willem II. Tegenwoordig komt de verdediger uit voor het Limburgse Roda JC. De Brabander weigert vooralsnog te oordelen over zijn voormalig ploeggenoot. 'Ik heb nog steeds geen keihard bewijs gezien. Er zijn nog zoveel vraagtekens. Het is allemaal nog te summier om er een stelling over in te nemen', zegt hij tegenover het Brabants Dagblad.

Eerder vandaag kwam algemeen directeur Berry van Gool van Willem II al met een verklaring namens de club. 'Dit nieuws is dramatisch voor de club en in het bijzonder voor trainers, spelers en medewerkers die destijds betrokken waren bij Willem II. Daarnaast is deze uitkomst niet goed voor het voetbal in het algemeen', zei hij op de website van de Tricolores.

Categorie:
Provincie: