maandag, 22. februari 2016 - 12:37

Milik: "Ik was boos dat ik niet speelde"

Ajax
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

(ElfVoetbal) Milik schoot zijn frustraties eruit tegen de Rotterdammers. Milik vertelde eerder al dat hij niet blij was met zijn reserverol.

In gesprek met De Telegraaf gaat hij er dieper op in. "Natuurlijk was ik boos dat ik niet speelde, en eerder ook al niet tegen grote teams als Feyenoord en PSV. Maar het is de keuze van de trainer", zo blijft hij rustig onder de situatie. "Ik kan niet anders doen dan hard werken, hard werken en nog eens hard werken. En ik geloof in mezelf. Hoe een boze Arek Milik eruit ziet? Dat kon je vandaag (zondag, red.) wel zien...", zegt hij met een grote glimlach.

Trainer Frank de Boer legt uit waarom Milik niet altijd in de basis start bij de Amsterdammers. "Als Arek niet scoort, moet hij alsnog een zes of een zeven halen. Er zijn aspecten, zoals de bal vasthouden, die nog beter kunnen. Daarmee zijn we keihard aan het werk en het ging nu al een stuk beter. Het systeem (met drie verdedigers en één extra middenvelder, red.) is hem ook veel meer op het lijf geschreven, omdat er met Lasse Schöne en Davy Klaassen twee mensen vlak bij hem lopen", aldus De Boer die niet wil zeggen of Milik volgende week tegen AZ ook start. "Het is lekker dat hij zulke wedstrijden kan beslissen, maar we kijken van wedstrijd tot wedstrijd."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):