zondag, 28. februari 2016 - 18:54

Ajax ondanks rood El Ghazi probleemloos langs AZ

Ajax ondanks rood El Ghazi probleemloos langs AZ
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Ajax heeft zondag in de eigen Amsterdam ArenA goede zaken gedaan. Ondanks dat de hoofdstedelingen meer dan een halfuur met een man minder speelden, werd AZ met 4-1 verslagen. Ajax blijft in het spoor van koploper PSV; het gat tussen de twee titelkandidaten bedraagt weer één punt.

Trainer Frank de Boer koos er dit seizoen vaak voor om Arkadiusz Milik op de bank te houden tijdens topwedstrijden, maar de spits kreeg na zijn twee doelpunten tegen Excelsior een basisplaats tegen AZ. De Pool had weinig tijd nodig om het vertrouwen van zijn trainer te belonen. Na een kwartier spelen tekende de aanvaller op aangeven van oud-AZ'er Nemanja Gudelj voor de 1-0.

AZ, dat tot het duel met Ajax nog niet verloor in 2016, was zondag niet in goeden doen. Vlak na het openingsdoelpunt kregen de Amsterdammers via Mitchell Dijks en Younes goede mogelijkheden om de score te verdubbelen. Zij scoorden niet, maar Davy Klaassen zette even later wel de 2-0 op het scorebord. Vlak nadat de aanvoerder van Ajax een teenlengte tekort kwam om te scoren, maakte hij na een goede assist van Younes alsnog de 2-0.

Toen Klaassen vlak na rust zijn tweede goal maakte, leek de wedstrijd beslist. Maar door een onverwachte tweede gele kaart van Anwar El Ghazi kreeg AZ weer hoop op een goed resultaat. De tien Amsterdammers verdedigden gegroepeerd en gaven vrij weinig weg. Uit een mooie aanval zorgde Vincent Janssen met zijn zestiende van het seizoen voor de 3-1. Ajax kwam echter niet meer in de problemen en scoorde ondanks dat het met een mannetje minder stond nog een keer. Milik maakte zijn tweede Ajax' vierde.

Met nog negen wedstrijden te spelen naderen we een spannende ontknoping van de titelstrijd. PSV (62 punten) en Ajax (61 punten) gaan bepalen wie de nieuwe landskampioen wordt. De Amsterdammers gaan volgende week op bezoek bij Willem II, PSV speelt dan het uitduel met FC Groningen.

Categorie:
Tag(s):