woensdag, 2. maart 2016 - 12:45 Update: 02-03-2016 12:49

'EK 2016 bij terreur achter gesloten deuren'

 'EK 2016 bij terreur achter gesloten deuren'
Foto: Archief EHF
Londen

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Vorig jaar werd de voetbalwereld opgeschrikt door terreurbedreiging rond voetbalwedstrijden. Indien er terreurbedreiging is rond wedstrijden van het EK 2016, is het mogelijk dat die duels achter gesloten deuren worden gespeeld.

De BBC meldt dat de UEFA anti-terreurmaatregelen voorneemt. De Europese voetbalbond voelt zich hiertoe genoodzaakt nadat een aanslag op het Stade de France tijdens de oefeninterland tussen Frankrijk en Duitsland mislukte. De bommen van de zelfmoordterroristen ontploften op 13 november buiten het stadion. Enkele dagen later werd een vriendschappelijke wedstrijd tussen Duitsland en Nederland afgelast om reden van terreurbedreiging.

Toernooidirecteur Martin Kallen geeft een korte toelichting op de maatregelen: "Als er sprake is van een veiligheidsissue dan moeten we de wedstrijden spelen zonder de fans." Wedstrijden verplaatsen naar andere stadions is ook een optie die wordt bekeken. Ook verplaatsen kan een mogelijkheid zijn: "Eventueel kunnen wedstrijden worden uitgesteld naar een andere tijdstip of andere datum. Op dit moment zijn er nog geen aanwijzingen voor een terreurdreiging."

Categorie:
Tag(s):