woensdag, 2. maart 2016 - 23:12 Update: 02-03-2016 23:31

FC Utrecht pas in laatste kwartier langs VVSB

(ELF-Voetbal) Met veel pijn en moeite heeft FC Utrecht woensdagavond de finale van het bekertoernooi weten te bereiken. Het stond lange tijd 0-0, maar de Utrechters versloegen VVSB uiteindelijk met 3-0.

FC Utrecht had na de eerste helft misschien wel met 7-0 voor kunnen staan, maar na 45 minuten stond nog altijd de brilstand op het bord. Met name Ruud Boymans had een aantal goede mogelijkheden om te scoren, maar slaagde daar niet in. Hij schoot een aantal keren van dichtbij naast, maar stuitte ook een paar keer op doelman Ruben Valk. VVSB verdedigde daarnaast compact, het stond bij corner van FC Utrecht vaak met acht veldspelers in het strafschopgebied.

Toch had de ploeg uit de Topklasse ook wel degelijk aanvallende intenties, die met name via de rechterflank tot uiting kwamen. Zo snelde Maikey Parami iedereen voorbij op rechts en moest Jeff Hardeveld een corner weggeven om te voorkomen dat er een voorzet kwam. Ook Tommie Bekooy wist door te breken op rechts, maar struikelde over zijn eigen voeten voordat hij een voorzet af kon leveren. Verder kreeg ook Vladimir Jozic een schietkans, hij kwam vanaf de linkerflank, maar schoot van afstand net over.

Ook na rust had FC Utrecht voldoende kansen om op voorsprong te komen, maar doelman Valk leek lange tijd de held van VVSB te worden. Hij pareerde onder andere een afstandsschot en een vrije trap van Sebastién Haller goed. Toch kwam de ploeg uit de Domstad een kwartier voor tijd op 1-0. Een schot van Mark van der Maarel werd van richting veranderd door Peet van der Slot en belandde in het doel. Niet veel later lag ook de 2-0 erin, toen Haller zich na een voorzet vanaf rechts goed vrij draaide en van dichtbij binnen schoot. In blessuretijd werd het ook nog 3-0, dankzij een afstandsschot van Patrick Joosten.

Wanneer VVSB de finale van het bekertoernooi had bereikt, was dat een unicum geweest. Nog nooit eerder plaatste een amateurclub zich namelijk voor de finale. Ook nu lukte dat dus niet. FC Utrecht treedt op 24 april aan in de finale van de KNVB Beker. De tegenstander zal donderdagavond bekend zijn, dan vindt de tweede halve finale plaats, tussen Feyenoord en AZ.