vrijdag, 25. maart 2016 - 14:00 Update: 25-03-2016 15:17

Johan Cruijff in Barcelona gecremeerd

Afscheid Johan Cruijff zal in besloten kring plaastvinden
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het afscheid van Johan Cruijff zal in besloten kring plaatsvinden. Dit heeft de familie vrijdag laten weten. Johan Cruijff wordt vrijdagmiddag in Barcelona gecremeerd.

'Namens mijn moeder, zussen en de rest van de familie wil ik graag iedereen bedanken voor alle liefde, warme woorden en mooie herinneringen die met ons zijn gedeeld, sinds gisteren en ook gedurende de afgelopen maanden', zo laat Jordi Cruijff weten. 

'Het heeft ons diep geroerd dat Johan zo’n inspiratie is geweest voor zovelen van u. Een bijzonder woord van dank verdienen de dokters en medische staf die ons en Johan hebben ondersteund tot het laatste moment', aldus Jordi Cruijff.

'We zijn ons ervan bewust dat veel mensen een eerbetoon willen houden ter gelegenheid van Johan’s leven. Ook zijn we op de hoogte van verschillende initiatieven ter nagedachtenis aan Johan en wij zijn vereerd met iedere viering van het leven van Johan. We hechten er aan te noemen dat geen van deze initiatieven door de familie worden georganiseerd of anderszins officieel worden gesteund door de familie Cruijff of het Cruijff Management', zo valt op de officiële website van Johan Cruijff te lezen.

Condoleanceregister Ajax

'Om iedereen de mogelijkheid te bieden zijn of haar medeleven te betuigen, openen Ajax en de Amsterdam ArenA aanstaande zaterdag van 15:00 tot 21:00 een condoleanceregister. 'Directeur Edwin van der Sar zal daarbij aanwezig zijn', zo laat Ajax vrijdagmiddag weten.

Dit condoleanceregister zal langs het veld van de Amsterdam ArenA staan. Belangstellenden kunnen het stadion betreden via ingang Noord B. Parkeren kan in de diverse parkeergelegenheden in de omgeving van de Amsterdam ArenA. Ook is er de mogelijkheid om online te condoleren door de hashtag #vooraltijdnr14 en # 4evernr14 te gebruiken. De berichten zullen vervolgens op de website van Ajax te zien zijn.

Condoleanceregister Amsterdam Museum

In het Amsterdam Museum is vrijdag om 10.00 uur een condoleanceregister geopend. 'Met het overlijden van Johan Cruijff heeft de stad Amsterdam één van haar grote iconen verloren', meldt het museum op de website.

Categorie:
Provincie: