zondag, 17. april 2016 - 15:17 Update: 17-04-2016 15:21

Ajax blijft door discutabele penalty aan kop

Ajax blijft door discutabele penalty aan kop
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elf Voetbal - BlikopNieuws) In een bizarre wedstrijd heeft Ajax met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. Tien minuten voor tijd stonden de bezoekers op een 0-2 voorsprong, maar diep in de slotfase slaagde de thuisploeg er mede dankzij een omstreden strafschop in om de eerste plek te behouden: 2-2.

FC Utrecht maakte haar status als 'angstgegner' van de recordkampioen vanaf de eerste minuut volledig waar, want de thuisploeg had grote moeite om gevaar te stichten. Een kopbal van Anwar El Ghazi uit een standaardsituatie was, behoudens een afgekeurd buitenspeldoelpunt van Amin Younes, de enige grote kans voor de Amsterdammers. Utrecht kreeg zelf diverse mogelijkheden. De beste was voor Nacer Barazite, die zelf niet in de gaten had hoe vrij hij stond en daardoor niet binnenschoot uit een lage voorzet.

Na de theepauze maakte de sterke aanvaller dit volledig goed. Barazite dompelde de Amsterdam ArenA in rouw nadat uitgerekend Davy Klaassen de zwakte van Ajax in deze wedstrijd had blootgelegd. De middenvelder verloor de bal veel te makkelijk, waarna Andreas Ludwig de bal panklaar kon neerleggen voor de instormende Barazite, die simpel binnenschoof (0-1).

Vervolgens nam de onmacht en frustratie bij Ajax toe, waarna invaller Patrick Joosten ook nog eens de 0-2 binnen wist te poeieren vanaf twintig meter. Voor veel fans was dit de druppel en zij besloten dan ook huiswaarts te keren, maar nog voordat het stadion verlaten werd, wist Klaassen de spanning terug te brengen door na goed terugleggen van Mike van der Hoorn de 1-2 in de rechterhoek te volleren.

Voor Ajax was dit de aanzet om er in de slotfase weer vol voor te gaan en dit resulteerde uiteindelijk met het nodige geluk in de 2-2. Arkadiusz Milik werd door Willem Janssen neergelegd in de zestien en tot ongeloof van Utrecht was het scheidsrechter Danny Makkelie die de bal op de penaltystip legde. Vervolgens was het Milik die zelf achter de bal ging staan en de ArenA in extase bracht door Ajax terug te brengen op de eerste plaats: 2-2.

De Amsterdammers hebben nu net zoveel punten als concurrent PSV, maar een iets beter doelsaldo (+6). Utrecht blijft steken op de vijfde plaats.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):