dinsdag, 19. april 2016 - 15:48 Update: 19-04-2016 15:48

Wang Werkt Wigt Weg

Wang Werkt Wigt Weg
Foto: ADO
Den Haag

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Het heeft, na de voor hem zo beledigende persconferentie van begin december, nog ruim vier maanden geduurd. Maar uiteindelijk heeft ADO-eigenaar Hui Wang zijn directeur Jan Willem Wigt de laan uit gestuurd.

De voormalige burgemeester van Den Haag, Wim Deetman, die tot grote verbijstering van het ADO-personeel disndagmorgen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen werd gepresenteerd, zal hem voorlopig vervangen.

Vertrek Wigt

Het vertrek van Wigt zat er voor insiders al maanden aan te komen. Ondanks het feit dat ADO Den Haag  - voordat Wigt aantrad als interim directeur - een winstgevende organisatie was, ondanks het feit dat de club via transfers van Kramer en Van Duinen € 2 miljoen heeft ontvangen en ondanks het feit dat eigenaar United Vansen inmiddels al € 3,5 miljoen in de club heeft gestopt, stevent de Haagse club aan het einde van dit seizoen op een fors verlies af.

Reden daarvoor zijn niet alleen een aantal sterk verhoogde spelerscontracten, maar vooral een falende commerciële afdeling. Eerder deze maand stuurde Wigt zelf commercieel manager Peter Berg de laan uit, maar nu wordt hij door grootaandeelhouder Wang ook zelf verantwoordelijk gehouden voor het catastrofale financiële beleid.

Eerder dinsdagmorgen maakte ADO Den Haag de benoeming van Wim Deetman bekend. Hij komt namens de Gemeente Den Haag in de Raad van Commissarissen. Daaruit verdwenen is Ton Rutgerink, die op last van zijn nieuwe werkgever BDO, deze positie niet langer mocht vervullen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):